Jadłospis na tydzień od 31 marca do 4 kwietnia 2025 r.
DZIEŃ | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK | Kakao na mleku, kanapka z kiełbasą krakowską, papryką, ogórkiem kiszonym, mięta. | Zupa pieczarkowa z makaronem, pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie warzywnym, ziemniaki, mix sałat z suszonymi pomidorami, kompot z wiśni. | Banan, wafel ryżowy. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko | gluten |
WTOREK | Kawa mleczna, kanapka z pasztetem, szynką, pomidorem, herbata z cytryną. | Zupa ogórkowa, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot porzeczkowy. | Kisiel truskawkowy, pałki kukurydziane. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, jajka | gluten |
ŚRODA | Płatki ryżowe na mleku, kanapka z szynką konserwową, serkiem almette, ogórkiem zielonym, mięta. | Zupa porowa, naleśniki z serem i musem owocowym, kompot. | Kabanosy, pieczywo mieszane z masłem, marchewka do chrupania, herbata z limonką. |
Alergeny | mleko, gluten, jajka | gluten, seler, mleko | gluten, mleko |
CZWARTEK | Kakao na mleku, kanapka z pastą z jajka i awokado, polędwicą drobiową, sałatą, napar malinowy. | Zupa kalafiorowa, schab w sosie śliwkowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy. | Ciasto drożdżowe, mleko. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko | gluten, mleko, jajka |
PIĄTEK | Zacierka na mleku, kanapka z baleronem, ogórkiem konserwowym, mięta. | Zupa fasolowa, ryba po grecku, ziemniaki, kompot z jabłek. | Rogal z gorzką czekoladą, soczek. |
Alergeny | gluten, mleko | gluten, seler, mleko, ryba | gluten, mleko, jajka |